Genacol si cartilajeleCartilajul este un țesut conjunctiv dens și flexibil, care este foarte bogat în colagen. Se găsește la intersecția mai multor oase ale scheletului. Are aspect de cauciuc, aproximativ 3 mm grosime si are rolul de a absorbi impactul cauzat de mișcare. Este un țesut viu format din celule numite condrocite (celule cartilaginoase) aceste sunt supuse unui ciclu de producere si distrugere pentru a mentine echilibru de cartilaj. Dupa un traumatism, leziuni sau o boală ca artrita,condrocitele sunt distruse intr-un ritm mult mai rapid decat sunt produse si astfel integritatea cartilajului este

vezi detalii »

Genacol si sistemul ososBoli osteoarticulare reprezintă jumătate din toate boli cronice la persoanele de peste 60 de ani. Fără scheletul, corpurile noastre ar fi doar o masă de carne moale. Scheletul este format din mai mult de 200 de oase, care au patru funcții principale:

În primul rând, scheletul susține greutatea corpului și functioneaza ca o ancora pentru toți mușchii și organele moi.

vezi detalii »

Genacol si ligamenteleLigamentele sunt fire scurte de țesut conjunctiv fibros bogat în colagen (aproape 80%), formând o structură extrem de solida cu multiple functii. Printre aceste functii se numara faptul ca ligamentele conecteaza oasele la articulații, dar nu conecteaza oasele la muschi, această funcție fiind realizată de catre tendoane. Anumite ligamentele sunt responsabile de mobilitate articulațiilor, evitând mișcări false. Astfel protejeaza articulatiile cand se produce o entorsa sau previne luxatiile in cazul unei miscari fortate (hiperflexie, hiperextensie).

vezi detalii »

Genacol si tendoaneleBoli osteoarticulare reprezintă jumătate din toate boli cronice la persoanele de peste 60 de ani . Fără scheletul, corpurile noastre ar fi doar o masă de carne moale. Scheletul este format din mai mult de 200 de oase, care au patru funcții principale:

În primul rând, scheletul susține greutatea corpului și functioneaza ca o ancora pentru toți mușchii și organele moi.

vezi detalii »

Genacol si muschiiOrganismul uman are mai mult de 650 de muschi, reprezentând 40% din greutatea corporală. Muschii sunt alcătuiti din celule interconectate printr-un țesut conjunctiv care actioneaza ca un sprijin. Acest tesut este bogat în colagen si este o parte constitutiva importanta a țesutului muscular din jurul fibrelor musculare existente al căror rol este de a sprijini și proteja. Colagenul este parte a unui sistem care funcționează ca o legătură între celulele musculare interioare și exterioare.

vezi detalii »

Genacol si pieleaColagenul este componenta principală a pielii umane și reprezintă mai mult de 80% din compoziția sa. Colagenul este produs de celule fibroblaste existente în corpul nostru;este molecula de bază care țese literalmente pielea noastră. Cu inaintarea in varsta,ritmul de productie a colagenului este mai lent ceea ce generează o scadere a hidratarii pielii precum și subțierea acesteia ceea ce duce la aparitia ridurilor. Treptat, țesuturile capilare din structura pielii devin mai puțin eficiente reducând astfel capacitatea acesteia de a reține nutrienți și apă.

vezi detalii »

Genacol si somnulSomnul nu este o întrerupere a activităților organismului; este doar o altă formă de activitate. Este esențial pentru recuperare. Cercetările au dovedit că o mare parte din activitatile metabolice esențiale pentru refacerea organismului au loc atunci când dormim. Somnul este împărțit în mai multe faze sau etape.

Prima etapa reprezinta inducerea starii de somn, a doua marchează începutul somnului, fazele trei si patru

vezi detalii »

Genacol si sportulPotrivit Comitetului Internațional Olimpic (CIO), se estimează că numărul de consultatii la nivel mondial care rezultă din leziuni musculo-scheletice sportive (tendoane, mușchi, oase), este de peste 100 milioane pe an, dintre care 50% sunt legate de tendoane si ligamente. De asemenea, în conformitate cu CIO, aceste leziuni duce la o scădere semnificativă a performanței sportive, reduc capacitățile funcționale la locul de muncă și au o influență negativă asupra capacității de a practica sport la nivelul populatiei generale.

vezi detalii »