Somnul nu este o întrerupere a activităților organismului, este doar o altă formă de activitate. Este esențial pentru recuperare. Cercetările au dovedit că o mare parte din activitatile metabolice esențiale pentru refacerea organismului au loc atunci când dormim. Somnul este împărțit în mai multe faze sau etape.

Prima etapa reprezinta inducerea starii de somn, a doua marchează începutul somnului, fazele trei si patru sunt caracterizate de unde cerebrale regulate si lungi, acest lucru insemnand somnul profund.

Ultima etapa de somn este asociata cu miscari rapide ale ochilor si este etapa cand apar visele. In perioada somnului profund (fazele trei si patru) organismul elibereaza hormonii de crestere. Acestia promoveaza cresterea in cazul persoanelor tinere iar in cazul adultilor regenerarea si repararea tesuturilor. Ciclul de somn se repetă în același mod pe parcursul a mai multe ore, astfel incat, pe parcursul unei nopti, trecem prin etapele de somn de mai multe ori.

Prin urmare, pentru a întări musculatura, tendoanele, ligamentele și cartilajul, precum și pentru a regenera organele și pielea, organismul trebuie să treacă printr-un proces de sinteza de proteine, care are loc tocmai in timpul fazelor de somn profund. Din pacate, sinteza de proteine devine mai putine eficienta odata cu inaintarea in varsta iar procesul de regenerare incetineste.

Colagenul hidrolizat se dovedește a fi un excelent supliment nutritiv pentru organism, deoarece ii furnizează secvențele de aminoacizi care sprijină regenerarea și sinteza de noi proteine în timpul somnului. Desigur, somnul reprezinta baza de regenerare și este esențial pentru sănătatea noastră.

Genacol ® s-a dovedit a fi un excelent supliment nutritiv pentru organism deoarece ii confera acestuia secvențele de aminoacizi care susțin regenerarea și sinteza de noi proteine în timpul somnului. Desigur, somnul reprezinta baza de regenerare și este esențial pentru sănătatea noastră.