Colagenul este componenta principală a pielii umane și reprezintă mai mult de 80% din compoziția sa. Colagenul este produs de celule fibroblaste existente în corpul nostru; este molecula de bază care țese literalmente pielea noastră. Cu inaintarea in varsta, ritmul de productie a colagenului este mai lent ceea ce generează o scadere a hidratarii pielii precum și subțierea acesteia, ceea ce duce la aparitia ridurilor. Treptat, țesuturile capilare din structura pielii devin mai puțin eficiente, reducând astfel capacitatea acesteia de a reține nutrienți și apă. Deoarece pielea este mai putin sanatoasa, există un risc mai mare de a dezvolta vergeturi, pete și infecții, deoarece nu mai are capacitatea de a funcționa ca o barieră împotriva bacteriilor și virușilor.

Productia de colagen din piele incepe sa scada in jurul varstei de treizeci de ani si se accelereaza in jurul varstei de cincizeci de ani. Mai multe studii au aratat că producția noastră de colagen natural ar putea scădea cu o rată de 1% pe an dupa varsta de treizeci de ani. Astfel, in momentul in care o persoana ajunge la varsta de cinzeci si cinci de ani productia de colagen a pielii scade cu 25% iar pana la varsta de 70 de ani productia de colagen poate scadea cu 40%.

Prin urmare, un supliment ca Genacol ® este capabil să susțină ferm corpul uman în eforturile sale de regenerare a pielii, ajutand la reducerea aparitiei ridurilor si a altor probleme legate de piele. Odată ce Genacol® este disponibil sub formă ușor asimilabilă, este eficient pentru tot corpul.